help oeganda

ookhenkrentvooroeganda

Trumanlaan 54
Goes
4463 WS
0622556076
oegandamarathon@gmail.com

markt van hoop

19-11-2012 09:25

 

De Oeganda marathon lopers uit Goes zijn van plan hier met een marktkraam te komen staan. Komen jullie ook onze stand te bezoeken in de Grote kerk? Het wordt zeker een gezellige dag!
Foto: De Oeganda marathon lopers uit Goes zijn van plan hier met een marktkraam te komen staan. Komen jullie ook onze stand te bezoeken in de Grote kerk? Het wordt zeker een gezellige dag!

 

Markt van Hoop  op 1 december groter dan ooit!

 

Er lijkt nog genoeg Hoop te zijn in Goes…

 

 

Goes-  Voor de 22e keer wordt op 1 december 2012 de markt van Hoop gehouden in de Grote kerk te Goes. Deze speciale kadomarkt wordt om 10.00 uur geopend door Burgemeester Verhulst van Goes die hierbij wordt bijgestaan door de speciale kinderburgemeester. En dat is wellicht wel nodig, want een markt met (bijna) 50 kramen van hoop is geen kleinigheid!

 

Dit jaar zijn er meer aanmeldingen dan ooit.

De organisatoren Theo van Teijlingen en Leo Ruissen vertellen: “ We hebben in de kerk wat kunnen  uitbreiden en we zijn ontzettend blij dat dit een mooi tegengeluid is in een tijd van crisis. Er staan dit jaar zo’n 50 (!) goede doelenorganisaties die niet alleen spullen verkopen, maar zeker ook informatie geven over hun doel, over wat er te doen is in de wereld en hoe korte lijntjes helpen! Dit is een bewijs dat ontwikkelingsamenwerking nog steeds leeft!”

 

De markt begint om 10 uur en duurt tot 16.30 uur. Er is een uitgebreide catering en er zal ook live muziek aanwezig zijn. Wat ooit begonnen was als een kerstmarkt is nu vermoedelijk de grootste goede doelenmarkt van zuid west Nederland en ook heel gezellig. Maar in- en tussen de vele kramen gebeurt het. Daar is naast de informatie, van alles te koop. Allerlei leuke cadeautjes, ook uit verre streken, die een goed doel ondersteunen.

“ Wij zeggen ook altijd, als je hier iets koopt, geef je voor één en dezelfde prijs 2 cadeautjes”

En zij vervolgen: “ Je geeft iemand een origineel cadeau, maar ook de mensen ergens anders in de wereld, die gesteund worden door die stichting krijgen er wat voor terug. Fair trade, eerlijke cadeaus, we begrijpen heel goed dat zelfs de goedheiligman hier zijn laatste inkopen komt doen…want je maakt de wereld er een beetje eerlijker en mooier door!

December is de maand van het geven, van het feesten. Een goed begin van die maand is een bezoek aan de markt van hoop, je wordt er zelfs hoopvol van, als je ziet wat er allemaal gedaan wordt door gewone mensen uit Goes en omgeving..!”, aldus de beide organisatoren.

 

De toegang is gratis. De markt is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Goes wat natuurlijk past in een fair trade gemeente.